Zoals ieder jaar heeft ook dit jaar Monuta een lijst van populaire uitvaartnummers samengesteld. Na vele jaren is dit jaar voor het eerst “Waarheen, Waarvoor” van, de in 2016 overleden zangeres, Mieke Telkamp niet meer te vinden in de top 10.

Voor het samenstellen van de uitvaartmuziek top 10 heeft Monuta bijna 7.000 nummers geanalyseerd die in 2019 zijn afgespeeld bij afscheidsbijeenkomsten. Opvallend is dat de top 3 gelijk is aan vorig jaar. Het “Ave Maria” blijft het populairste nummer. Gevolgd door “Time to say goodby” van Andrea Borcelli & Sarah Brightman. Op de derde plek staat “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij.

Top 10 uitvaartmuziek

  1. Ave Maria – diverse uitvoeringen (-)
  2. Time to say goodbye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman (-)
  3. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij (-)
  4. ’n Trein naar niemandsland – Frans Bauer (+1)
  5. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato (+1)
  6. En de vogels zongen – diverse uitvoeringen (+5)
  7. Hallelujah – diverse uitvoeringen (+3)
  8. We’ll meet again – Vera Lynn (-1)
  9. The Rose – André Rieu (-1)
  10. My Way – Frank Sinatra (-6)

Heb jij al eens nagedacht over uitvaartmuziek?

Heb jij al eens nagedacht welke muziek jij graag bij jouw uitvaart gespeeld wilt hebben? Is het één van de nummers uit de top 10? Of heb jij een ander nummer wat je graag gespeeld wilt hebben. Laat het ons weten in een reactie.
Zorg ook dat je uitvaartwensen bekend zijn bij je nabestaande. Door je wensen vooraf vast te leggen maak je het voor je nabestaande iets gemakkelijker om in alle emoties jouw uitvaart goed te regelen.